houtrotherstel_deventer_apeldoorn_zutphen_en_omgeving

Houtrot herstellen wij ook voor u. Het verraderlijke van houtrot is dat het zonder dat je het doorhebt inwerkt in houten kozijnen, deuren en andere houten delen aan uw woning. Schilders- en Afwerkingsbedrijf Ooms is uw professional om houtrot te herstellen.

Waardoor ontstaat houtrot

De bron van houtrot is vocht. Door langdurige inwerking van vocht in het hout vormen er zich schimmels. Hierdoor wordt uiteindelijk houtrot veroorzaakt. Het voorkomen van houtrot is daarom erg belangrijk en zonodig te herstellen. Daarmee blijven de kosten laag en houdt u optimaal schilderwerk. Houtrot vindt een oorzaak in de volgende zaken:

  • Gebrekkig onderhoud aan schilderwerk. Het houtwerk blijft aanhoudend vochtig;
  • Ondeugdelijke afdichting van de beglazing;
  • Naden in planken en kozijnen waardoor vocht zijn gang kan gaan;
  • Vervuiling in hoeken van houten constructies houdt vocht vast;
  • Het lekken van goten op houten onderdelen;

Hoe kunt u houtrot voorkomen

Om houtrot te voorkomen laat u uw schilderwerk en kitwerk op tijd controleren en indien nodig herstellen. Op die manier voorkomt u de houtrot.

Houtrot herstellen

Houtrot herstellen wij met het houtrot herstelsysteem van Repair Care. Door middel van deze epoxy plamuur zijn wij in staat iedere zwakke plek in het hout duurzaam voor u te herstellen. Met een speciale machine verwijderen wij het houtrot helemaal zodat alleen het gezonde hout overblijft. Vervolgens zal het hout worden opgevuld met epoxyplamuur van repair care. Houtrot mag niet met een beitel of ander gereedschap uitgehakt worden, op die manier wordt de houtstructuur in elkaar geslagen en zal de hechting niet optimaal zijn.

Epoxyplamuur versus polysterplamuur

Het grote voordeel van het herstellen met epoxyplamuur is dat het geen vocht aantrekt. Polysterplamuur, de veel goedkopere oplossing, voorkomt het probleem van vocht aantrekken niet. Doordat er vocht aangetrokken wordt, laat het plamuur los en worden de problemen uiteindelijk alleen maar groter.

Professionele houtrot herstel

Wilt u zeker zijn van een kwalitatief uitstekende houtrot herstel, dan is advies aan u om deze werkzaamheden door een professioneel bedrijf te laten uitvoeren. Schilders- en Afwerkingsbedrijf Ooms is uw professionele partner voor perfect houtrot herstel. Neem contact met ons op en vraag gratis een offerte aan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adviseurs.